Return to site

TUI vanaf Eindhoven naar Kaapverdië

En: TUI richt zich nu ook op Santiago

Kaapverdië schrikt van nieuwe beving

Opnieuw breidt TUI het aanbod naar Kaapverdië uit. Vanaf komende winter (2018) wordt er 2 keer per week naar Boa Vista gevlogen, en drie keer per week naar Sal, vanaf Eindhoven.

TUI is blij met de opening van het nieuwe RIU hotel op het eiland Boa Vista, omdat deze voor meer capaciteit zorgt om te kunnen voldoen aan de "steeds groter wordende vraag naar de Kaapverdische Eilanden".

Santiago 

TUI heeft besloten het reisaanbod naar Kaapverdië uit te breiden. Nieuw in het aanbod is het eiland Santiago. In 2016 besloot TUI al om São Vicente en Santo Antão toe te voegen aan het aanbod, dat toen nog enkel bestond uit de populaire strandbestemmingen Sal en Boavista. Met ingang van 1 november 2017 komt daar dus ook bij. TUI zal elke woensdag vliegen naar hoofstad Praia, in combinatie met Sal.

“Santiago is niet alleen het meest veelzijdige, maar ook het meest Afrikaanse land van Kaapverdië, aldus TUI. Dit eiland biedt een kans om kennis te maken met een stukje Kaapverdië dat nog niet door de massa is ontdekt en waar toeristen nog een bijzonderheid zijn. TUI biedt een selectie van hotels in Praia en op de mooiste plekjes in het binnenland.

Uitbreiding aanbod

Deze zomer kun je met TUI vijf (!) keer per week naar Sal, twee keer naar Boavista en één keer per week naar het eiland São Vicente. Komende winter breidt TUI het aanbod aanzienlijk uit en kun je maar liefst zeven (!) keer per week naar Sal, drie keer per week naar Boavista, twee keer per week naar São Vicente en één keer in de week naar Santiago.

Vluchtduur naar de bestemmingen is ongeveer zes uur, en er wordt gevlogen met een Boeing 737-800. Ticket only en pakketreizen zijn inmiddels beide te boeken.

Bron: Tui.nl

Kaapverdië schrikt van nieuwe beving

Aardbeving

Een aardbeving met een kracht van 4,4 op de schaal van Richter trof vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag Kaapverdië. Het epicentrum van de beving lag zo’n tien kilometer ten zuiden van het eiland Santo Antão, op een diepte van 1400 meter. Op het eiland São Vicente was de beving goed voelbaar.

“Rond half vier in de nacht schrok ik wakker omdat ik de trillingen kon voelen. Ik was zo bang dat ik de hele nacht niet meer heb kunnen slapen.” Zo beschreef een inwoner van Mindelo op haar Facebook pagina de gebeurtenis.

Geen risco

Bevingen komen op de verschillende eilanden van Kaapverdië vaker voor. Ook in januari 2015 lag het epicentrum van een beving rond het eiland Santo Antão, maar was deze vooral voelbaar op São Vicente. Vorig jaar, in september 2016 was er een beving waarneembaar op de eilanden Fogo en Brava, waar het ook niet de eerste keer was.

Volgens wetenschapper Bruno Faria is er geen reden tot paniek: “In dit gebied komen dit soort kleine bevingen vaker voor, al ging het in dit geval om een beving die wat sterker van kracht was. De inwoners lopen echter geen enkel risico.

Wat de oorzaak van deze beving is geweest kon de wetenschapper op dit moment helaas nog niet aangeven.