Return to site

Bosbrand Santo Antão

Update:

Nieuwe bosbranden op het eiland Santo Antão hebben opnieuw voor schade gezorgd. Delen van het 'Planalto' op het eiland zijn verwoest door de enorme vuurzee.

Brandweermannen van het eiland São Vicente moesten er aan te pas komen om de collega's op Santo Antão te ondersteunen bij het blussen.

Pico da Cruz

Vorige week heeft er op het eiland Santo Antão een bosbrand gewoed. Op woensdag 14 juni jl. werd er omstreeks 05:30 melding gemaakt van een bosbrand rond de ‘Planalto Leste’, in Pico da Cruz.

Brandweerlieden van Paúl, Porto Novo en Ribeira Grande kregen steun van de brandweer uit São Vicente én militairen om de situatie onder controle te krijgen.

Onder Controle

Op woensdag had de brand al 15 hectare bos verwoest, en was men al bezig met eventuele evacuaties. Op donderdag werd gemeld dat de situatie volledig onder controle was.

Ook op 29 april jl. was er sprake van een bosbrand. Toen gingen er 3 hectare in vlammen op. De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht, maar er wordt niet uitgesloten dat de brand aangestoken zou zijn.

De brand verwoestte uiteindelijk zo’n 29 hectare, in wat de grootste bosbrand in het gebied was sinds 1994.