Return to site

Zonsondergang in Mindelo

· Reizen

De populaire Kaapverdiaanse stad Mindelo staat bekend als de culturele hoofdstad van Kaapverdië, en heeft de bezoeker dan ook een hoop te bieden. Het nachtleven van Mindelo is met geen ander te vergelijken. De stad organiseert het gehele jaar door kleurrijke evenementen, met carnaval als absolute hoogtepunt. In en rond de stad vind je meerdere prachtige stranden.

Er valt nog veel meer te vertellen over de stad, maar voor nu hou ik het even bij één van mijn favorieten als het gaat om Mindelo: de prachtige zonsondergang. Voor mij persoonlijk is zonsondergang het mooiste moment van de dag. 30 minuten lang staar ik in alle rust naar de horizon.

Ik denk aan alles waar ik zo ontzettend dankbaar voor mag zijn, denk aan de mensen om me heen waar ik gezegend mee ben. En ik geniet, ik geniet intens van de schoonheid die mij omringt. Mindelo heeft een zonsondergang die indruk maakt. Hier moet je zijn op het moment dat de zon ondergaat:

De baai van Porto Grande

De baai van Mindelo wordt vaak genoemd als één van de mooiste ter wereld. Maak een wandeling langs Avenida Marginal tijdens zonsondergang en je zult begrijpen waarom. In de winter gaat de zon onder achter Monte Cara, de populaire berg aan de ‘overkant’ die de naam te danken heeft aan de gelijkenis met een gezicht.

Zorg ervoor dat je rechts van de pier bij de Marina een mooi plekje uitzoekt op het kleine strand zodat je kunt genieten van de weerkaatsing van de zon op het water.

Het strand van Laginha

Als je ervoor hebt gekozen om je dag door te brengen op het strand van Laginha, zorg ervoor dat je blijft hangen wanneer de zon begint te zakken. Bestel bij één van de strandtentjes een koud drankje, en laat de natuur verder het werk doen.

Afhankelijk van de tijd van het jaar gaat de zon onder achter Monte Cara of het prachtige eiland Santo Antão. Hoe dan ook, dit moment zul je niet snel vergeten.

Cruz

Maak de korte wandeling naar een plek wat door de locals ‘Cruz’ wordt genoemd (minder dan 10 minuten van het centrum) voor een geweldig panoramisch uitzicht van Mindelo. Neem de weg die leidt naar het strand van Laginha, maar zorg er wel voor dat je de andere kant op gaat. Na het passeren van de ‘Enacol’ volg je de bocht richting de heuvel.

Neem plaats bij één van de bankjes, en geniet van de verschillende kleuren van de zonsondergang, die in het voorbijgaan de gehele stad over lijkt te nemen. Op het moment dat de zon verdwenen is blijft een gevoel van ‘sodade’ over…