Return to site

3 keer Goud voor Kaapverdië in Bangkok

En: Lucio maakt selectie bekend

Update:

Atleet Gracelino Barbosa heeft na zijn geweldige optreden op de 100 meter in Bangkok ook op de 110 meter horden en 400 meter horden goud gepakt voor Kaapverdië. De atleet die alleen moest afreizen naar Thailand zorgde gisteren (woensdag) en vandaag voor deze fantastische prestatie.

Op dit moment gaat het gerucht dat de atleet eraan zit te denken om uit te komen voor een ander land, vanwege een gebrek aan steun van de Kaapverdiaanse overheid.

100 meter

Atleet Gracelino Barbosa heeft vandaag op het WK Atletiek in Bangkok, georganiseerd door het INAS, goud gewonnen op de 100 meter sprint. De uit Tarrafal de Santiago afkomstige Barbosa was vorig jaar tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro ook al goed voor een bronzen plak.

Zelf was de atleet behoorlijk verrast door deze geweldige prestatie: “Ik ging voor een plek bij de eerste drie, en wou vooral ritme opdoen om klaar te zijn voor de andere onderdelen.” Barbosa komt later in het toernooi nog uit op de 110 en 400 meter horden.

De atleet sprak daarnaast over de obstakels die hij ook dit seizoen weer treft.

Hij is namelijk helemaal alleen afgereisd naar Thailand, zonder trainer of teamgenoot om hem bij te staan tijdens het WK. Het WK vindt plaats tot en met aanstaande vrijdag.

Lucio maakt selectie bekend

Selectie

Bondscoach van Kaapverdië, Lucio Antunes, heeft de selectie voor de wedstrijd van 10 juni a.s. bekend gemaakt. Op deze dag komt Kaapverdië uit tegen Uganda in de hoofdstad Praia. In de strijd om een ticket voor de Afrika Cup van 2019 zullen de ‘Blauwe Haaien’ het verder moeten opnemen tegen Tanzania en Lesotho.

Uit Nederland 

De jongens uit Nederland zijn goed vertegenwoordigd in de komende selectie. Steven Pereira (MVV) komt voor het eerst voor in de lijst van Lucio, terwijl Josimar Lima (FC Emmen) na lange tijd weer wordt opgeroepen.
Garry Rodrigues (Galatasaray), Jeffrey Fortes (Excelsior) en Jamiro Monteiro (Cambuur) maken het rijtje compleet.