• São Vicente

 • São Vicente:

  Eiland van culturele hoofdstad Mindelo

  Het eiland São Vicente is één van de kleinste eilanden van Kaapverdië. Het werd als laatste bewoond van alle eilanden, maar desondanks is Mindelo de op één na grootste stad van het land, na hoofdstad Praia.

   

  Mindelo staat bekend als de culturele hoofdstad van Kaapverdië, en dit is terug te zien in de vele evenementen die de stad kent. Hoogtepunt is het jaarlijkse carnaval, dat door vele wordt gezien als de meest kleurrijke in de hele regio van West-Afrika! Een aantal dagen staat de stad Mindelo volledig in het teken van diverse prachtige parades, waardoor de stad de bijnaam 'Brazilim' (Klein Brazilië) heeft gekregen van de locals.

   

  De stad wordt vaak gezien als de mooiste van alle steden van het land. De koloniale architechtuur, de bekende stadsbaai Porto Grande en het prachtige strand Laginha zorgen samen voor een bijzondere sfeer.

   

  Daarnaast heeft de stad Mindelo het prachtige strand Laginha, wat net buiten het stadscentrum ligt, en heeft het eiland São Vicente nog een aantal zeer mooie stranden zoals Salamansa en São Pedro, beide traditionele vissersdorpjes waar het leven stil lijkt te hebben gestaan.

 • Mindelo:

  De meest opwindende stad van Kaapverdië

  Het kleine eiland São Vicente telt ongeveer 80.000 inwoners, waarvan 90% in de stad Mindelo woont. De stad staat vooral bekend om de verschillende soorten evenementen die er het gehele jaar door plaatsvinden.

   

  Het nachtleven in de stad wordt vaak geroemd als het beste in het land, met vele barretjes en restaurants waar traditionele muziek zoals Morna en Coladeira live te horen is. Muziek die Cesaria Evora, de 'koningin van Kaapverdië' tot ver buiten de landsgrenzen heeft weten te brengen.

   

  Een kort overzicht van de meest populaire evenementen van Mindelo:

  • Carnaval. Het grootste evenement van Mindelo vindt jaarlijks plaats in februari of maart, en neemt de stad voor een dag of 5 volledig over. Vele straatparades trekken door het centrum van de stad, waar op asdinsdag de 4 grootste carnavalsscholen van Mindelo strijden om de titel. 
  • Oud en Nieuw. De hoodstraat van Mindelo, de Rua de Lisboa wordt jaarlijks volledig afgezet voor het bouwen van een enorm podium. De grootste artiesten van Kaapverdië worden uitgenodigd voor een groot feest dat doorgaat tot de vroege uurtjes. 
  • Baia das Gatas muziekfestival. Het driedaagse muziekfestival van het vissersdorpje Baia da Gatas is uitgegroeid tot het grootste festival van het land. Duizenden mensen kamperen op het strand, en vele anderen huren een huisje in het kleine dorpje om geen minuut van het spektakel te hoeven missen. Grote artiesten zoals Gentleman, Nelson Freitas en Morgan Herritage waren de laatste jaren één van de headliners. 

  São Vicente bezoek je vooral vanwege de cultuur, maar het eiland kent ook een aantal heerlijke stranden. Meest populaire is Laginha, het strand dat net buiten het centrum ligt. Vanuit het centrum loop je richting de haven en vanaf daar loop je de Avenida Marginal af. Laginha is een waar paradijsje dat vooral in de zomermaanden vol en erg gezellig is.

   

  Buiten Mindelo vind je meer stranden die absoluut de moeite waard zijn, zoals São Pedro en Salamansa. Bezoek daarbij ook zeker de dorpen die een hele andere sfeer ademen dan 'de grote stad Mindelo'. Beide dorpjes zijn traditionele vissersdorpen waar men nog steeds vooral leeft van de visserij.

   

  Lees voor meer informatie over het eiland São Vicente onze blogposts!

 • Accommodaties in Mindelo

  Geniet van de selectie van Kaap-verdie.nl

  Mindelo heeft een aantal grote hotels in het centrum van de stad. Kaap-verdie.nl wijst je echter graag op kleinschalige accommodatie die past bij de reiservaring die wij u willen bieden.

   

  B&B Carvalho

   

  Deze nieuwe bed and breakfast ligt op een steenworp afstand van het strand van Laginha, en wordt gerund door een Kaapverdiaanse familie uit Rotterdam :) De kamers zijn zeer smaakvol ingericht, en daarnaast zorgt de familie Carvalho voor een heerlijk ontbijt. Service staat voorop in deze B&B, en dus kan je rekenen op voldoende extra's zoals airport pick-up, groepskortingen en zeer handige tips over de stad Mindelo en het eiland São Vicente.

  Prijs: Vanaf € 30

  B&B Vannilla

  Eigenaar Katy is een jonge ondernemer uit Mindelo die al jaren werkzaam is in het toerisme en haar droom nu laat uitkomen: in augustus 2017 opende zij haar eigen Residencial (Bed & Breakfast). Een gloednieuwe accommodatie dus, op een locatie in de stad die je een fantastisch uitzicht biedt. Naast het uitzicht kan je rekenen op een uitstekende service, een heerlijk ontbijt en fijne kamers.

  Prijs: Vanaf € 25

  broken image