• Santo Antão

 • Santo Antão:

  Paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers

  Het eiland Santo Antão is, in tegenstelling tot São Vicente, één van de grootste eilanden van Kaapverdië. Het eiland ligt op slechts één uur varen van Mindelo, maar heeft een geheel ander karakter. Waar São Vicente een droog landschap kent, is Santo Antão één van de groenste eilanden van het land.

   

  Het eiland trekt wandelaars en natuurliefhebbers vanuit de hele wereld die komen voor de rust en spectaculaire landschappen met de mooiste wandelroutes van het land. Bij het beschrijven van Santo Antão kom je superlatieven te kort, het is werkelijk een eiland dat je gezien moet hebben!

   

  Vanuit de haven van Mindelo vertrekken dagelijks meerdere ferry's richting Porto Novo, hoofdstad van Santo Antão. Porto Novo is geen plek waar bezoekers blijven hangen, o.a. omdat de stad zich bevindt in een zeldzaam droog deel van het eiland. De meeste reizigers nemen vanaf de haven direct een Hiace (busje) en gaan richting schitterende plaatsen zoals de vallei van Paúl, de stad Ribeira Grande of het charmante Ponta do Sol.

 • Santo Antão is de perfecte
  plek voor wandelaars

  De vallei van Paúl

   

  De spectaculaire vallei van Paúl is mogelijk het mooiste en meest populaire deel van het eiland. Vanaf de kust (Paúl ligt op ongeveer een half uur rijden van de haven van Porto Novo) gaat de vallei diep het binnenland van Santo Antão in.

   

  Hier kan men uren wandelen langs de meest schitterende landschappen en een aantal bijzondere kleine dorpjes waar het leven werkelijk stil lijkt te hebben gestaan. De schoonheid die je zult treffen tijdens deze wandeling(en) is werkelijk niet te beschrijven.

   

  Ribeira Grande

   

  Het stadje Ribeira Grande en de havenstad Porto Novo vormen de 'steden' van het eiland Santo Antão. Het stadje wordt omringd door schitterende bergen. Vanuit Ribeira Grande, door de locals veelal 'Puvaçon' genoemd, kan je de vallei intrekken voor een schitterende wandeling om te genieten van het bijzondere landschap.

   

  Het eerste deel is geen wandeling voor de bergwandelaar, want tot aan het dorpje Xôxô voert de route langs een nieuwe geasfalteerd weg. Vanaf Xôxô, bekend vanwege de prachtige 'piek', leidt de route door de bergen naar het dorpje Corda.

  broken image

  Ponta do Sol & Fontainhas

   

  Op ongeveer een half uur rijden van Porto Novo ligt Ponta do Sol. Een zeer charmant dorpje met een prachtige kleine vissershaven. De vissers aan het werk zien (én misschien zelf vis kopen) is één van de dingen die je hier zeker moet doen. In Ponta do Sol kan je in een aantal restaurantjes heerlijk eten.

   

  Het dorp is daarnaast ook bekend vanwege de weg naar Fontainhas.Een heel klein dorpje dat in 2015 door National Geographic werd uitgroepen tot één van de dorpjes in de wereld met het mooiste uitzicht. De 'volledige route' leidt van Ponta do Sol naar Cruzinha, langs de prachtige kustlijn.

  Lees voor meer informatie over het eiland Santo Antão onze blogposts!

 • Accommodaties Santo Antão

  Geniet van de selectie van Kaap-verdie.nl

  Op het eiland Santo Antão hebben wij voor u de meest bijzondere accommodaties geselecteerd.

  Op diverse plaatsen van het eiland hebben we opties die passen bij elk reisbudget. Niet alleen de accommodaties zijn bijzonder, ook de eigenaren zijn speciale mensen met een mooi verhaal.

   

  Vallei van Paúl:

   

  B&B Casa Maracuja

  Hetty verliet Nederland een aantal jaren geleden om terug te keren naar haar 'roots'. In Paúl opende zij uiteindelijk haar eigen onderneming: Casa Maracuja. Een restaurant waar je heerlijk kunt eten, vaak onder het genot van live muziek. Hetty heeft daarnaast twee kamers voor de budget reiziger die bij willen komen van een lange dag wandelen door de vallei van Paúl.

  Prijs: Vanaf € 13 (!)

  Cruzinha:

   

  Questel Bronq

  Ben dos Santos had een droom: op een dag Nederland verlaten en terugkeren naar zijn vaderland, terug naar zijn eiland Santo Antão. Die droom kwam uit toen hij het voor elkaar kreeg Questel Bronq te openen.

  Een hele bijzondere accommodatie in een zeer spectaculaire omgeving. Perfect voor wandelaars die de route Ponta do Sol - Cruzinha willen ontdekken.

  Prijs: Vanaf € 49

  Ponta do Sol:

  B&B Coração

  Wim en Hilde uit België bezochten zo'n 6 jaar geleden Kaapverdië, en op het eiland Santo Antão was het liefde op het eerste gezicht. Ze openden in Ponta do Sol een kleine accommodatie, dat inmiddels is uitgebouwd tot een prachtige Bed & Breakfast. In samenwerking met een organisatie uit België ontvangen Wim en Hilde vrijwilligers, die zich in en rond Ponta do Sol inzetten voor diverse werkzaamheden. Zo werd onlangs een school volledig geverfd door een groep die dankzij de inzet van het stel naar Santo Antão was afgereisd.

  Prijs: Vanaf € 45