• De Eilanden

  Van het toeristische Sal tot het kleine Brava

 • Kaapverdië: Een droom voor eilandhoppers

  Lees voor meer informatie over alle eilanden onze blogposts

  Sal & Boavista

  De eilanden Sal en Boa Vista hoeven inmiddels niet meer te worden voorgesteld. Duizenden Nederlanders hebben in de afgelopen jaren gekozen voor een heerlijke, luie strandvakantie op één van de twee eilanden. De zon die bijna het gehele jaar schijnt, de prachtige stranden en een aantrekkelijke 'All-Inclusive' formule vormen een ware verleiding.

  São Nicolau

  Een heerlijke strandvakantie op Sal of Boa Vista zorgt gegarandeerd voor onvergetelijke herinneringen, maar wie écht het land wil leren kennen dient zoveel mogelijk eilanden te bezoeken. Het eiland São Nicolau is één van de eilanden die de minste bezoekers ontvangt, en juist dat zorgt voor een zeer authentieke reiservaring. Het eiland staat vooral bekend om de schitterende natuur én om het Carnaval van Ribeira Brava, één van de beste van het land.

  Santiago

  Santiago, eiland van hoofdstad Praia, wordt beschreven als het 'meest veelzijdige eiland van Kaapverdië.' Praia (145.000 inwoners) is een stad vol cultuur, het binnenland is schitterend en het plaatsje Tarrafal is een pareltje. Cidade Velha (letterlijk vertaald: De oude Stad), op een half uurtje rijden van Praia is het oudste stadje van Kaapverdië. Dit is dé plek om meer te leren over de geschiedenis van het land. Cidade Velha was op een gegeven moment het belangrijkste bolwerk voor de Portugezen in de transatlantische slavenhandel.

  Fogo

  Het eiland Fogo is bij de meeste mensen buiten Kaapverdië vooral bekend vanwege de uitbarsting van de Pico de Fogo vulkaan in november 2014. Op en rond de vulkaan kan je genieten van geweldige wandelingen, maar ook de prachtige hoofdstad São Filipe heeft veel te bieden. De stad staat o.a. bekend vanwege het zeer populaire Nhô São Filipe evenement, dat in de editie van 2017 kon rekenen op een bijdrage van wel 30 artiesten, waaronder de beste artiesten van het land.

  Maio

  Maio is het meest te vergelijken met de eilanden Sal en Boa Vista, maar in tegenstelling tot deze eilanden heeft Maio (nog) niet dezelfde ontwikkeling doorgemaakt. Dat betekent dat je op dit eiland kunt genieten van dezelfde prachtige stranden, maar op een wijze die niet te vergelijken is. Het kleine Maio biedt je schoonheid, rust en de authenticiteit die hoort bij een bestemming als Kaapverdië.

  Brava

  Het kleinste eiland van Kaapverdië. Brava ligt op zo'n drie uur varen van Fogo. Net als Maio heeft Brava slechts een paar duizend inwoners. Het eiland is een oase van rust, en je kunt er fantastisch wandelen. Een reis naar het kleine Brava is absoluut de moeite waard. Vanwege de schoonheid, maar ook zeker vanwege de unieke reiservaring. Op geen enkel eiland van Kaapverdië ben je zo 'los van de wereld'.

   

  Lees voor meer informatie over alle eilanden onze blogposts!