Return to site

The Resort Group investeert 300 miljoen

En: 1 jaar Binter

· Nieuws

The Resort Group investeert € 300 miljoen

The Resort Group investeert € 300 miljoen voor het bouwen van 6 nieuwe luxe resorts op het eiland Boa Vista. David Dumbel bevestigde dat de bouw van de resorts in 2023 moet zijn afgerond. Hij gaf aan dat The Resort Group deze investering doet vanwege het 'groeipotentieel' van Kaapverdië.

"Sinds 2000 is het toerisme met 115% gegroeid, en we verwachten opnieuw een verdubbeling." Aldus Dumbel, die ook aangaf dat de te bouwen resorts zullen worden gemanaged door 'strategische' partners als TUI, Melia en Hilton.

1 jaar Binter

Op 12 november jl. vierde Binter het feit dat er alweer een jaar wordt gevlogen tussen de verschillende Kaapverdische Eilanden. Directeur Raul Zapico blikte in A Nação terug:

"We startten met enkel de 'driehoek' Santiago - São Vicente - Sal met slechts één vliegtuig. Inmiddels vliegen we naar alle eilanden met een vliegveld met 3 toestellen."

De maatschappij vervoerde in het afgelopen jaar 230.000 mensen met de 'inter-ilhas' vluchten. Hoewel Zapico niet direct wou spreken over meest rendabele routes vs. minst rendabele routes, gaf hij aan dat Binter de frequentie naar de eilanden Maio en São Nicolau hoopt te kunnen verhogen.

Vanaf December 2017 zal Binter wekelijks vliegen naar Boston in de VS. De vluchten, die zullen worden uitgevoerd vanaf het eiland Sal, moeten vooral de Kaapverdiaanse gemeenschap gaan dienen. Binter hoopt de lijn Sal - Boston uit te kunnen breiden naar drie vluchten per week.