Return to site

TACV: Hoe nu verder?

TACV vliegt per 1 augustus niet meer tussen de eilanden

· Nieuws

TACV Internacional

Afgelopen week heeft de regering van Kaapverdië meer duidelijkheid verschaft rondom de toekomst van TACV. Op de Facebook pagina Minister van Fincanciën, Olavio Correia, werd een video gepresenteerd die tekst en uitleg gaf. Bevestigd werd dat TACV Cabo Verde Airlines niet zal verdwijnen, maar verder zal gaan als TACV Internacional.

 

De Minister sprak in de video van een herstructrurering van internationale operaties met de hulp van een ’strategische partner’. Zoals eerder bekend werd gemaakt, zal Binter Cabo Verde met ingang van 1 augustus 2017 de enige binnenlands opererende maatschappij zijn in het land. Daarnaast zal Binter de vluchten naar Dakar (Senegal) en Banjul (Gambia) voor haar rekening gaan nemen.

Binter Cabo Verde zal zich moeten houden aan de regels van het AAC, wat inhoudt dat de maatschappij haar prijzen niet mag verhogen zonder de toestemming van de regulerende instantie. Daarnaast blijft de markt open voor de komst van andere geïnteresseerde partijen.

*Overzicht van de financiële situatie van TACV, dat vorige week circuleerde op Facebook.

Als belangrijkste reden voor deze ingrijpende veranderingen wordt de schuld van zo’n 10 miljoen euro genoemd waarmee TACV momenteel kampt, dit ondanks de verkoop van 3 ATR vliegtuigen. Met de genomen maatregelen wil de regering werken aan een sterker en gezond TACV.

TACV vliegt per 1 augustus niet meer tussen de eilanden

Aankondiging

De Kaapverdiaanse regering heeft vanochtend aangekondigd dat vliegmaatschappij TACV per 1 augustus geen vluchten meer zal uitvoeren tussen de verschillende eilanden. De ‘inter-ilhas’ vluchten zullen vanaf dat moment enkel worden uitgevoerd door Binter Cabo Verde.

Met ingang van 1 juni a.s. zal een ATR-72 van de vliegmaatschappij niet meer worden ingezet, en twee maanden later stoppen de vluchten tussen de eilanden in het geheel.

Toekomst

Over de toekomst van TACV wordt al enige tijd gespeculeerd. Geruchten van een (buitenlandse) overname zijn niet nieuw, en zullen na het nieuws van vandaag alleen maar toenemen. Er zou interesse zijn van partijen uit zowel China als Angola.

 

Voorlopig zullen de internationale operaties van TACV doorgaan, maar wel met de nodige aanpassingen. Onduidelijk is op dit moment over welke aanpassing het gaat.