Return to site

Kiezen tussen Sal en Boa Vista

De informatie die we delen op deze website is vooral gericht op het zoveel mogelijk beantwoorden van vragen van lezers. Zo hopen we mensen op weg te kunnen helpen met het plannen van de vakantie. Dit is een artikel in een reeks waarin we een aantal van die vragen zo duidelijk mogelijk proberen te beantwoorden. 

Welk eiland moet ik bezoeken, Sal of Boa Vista? 

Hoewel we natuurlijk graag zien dat mensen zoveel mogelijk verschillende eilanden bezoeken, beseffen we dat dit zeker niet altijd mogelijk is. Vluchten en ferry's sluiten niet altijd op elkaar aan, of het blijkt financieel niet haalbaar te zijn. 

Kaapverdië écht leren kennen doe je door meerdere eilanden te bezoeken. Een vakantie naar Sal of Boa Vista is echter een heel goed begin. 

Één van de praktische redenen waarom Kaapverdië in de afgelopen jaren zo populair is geworden als vakantiebestemming, is het feit dat de eilanden te bereiken zijn in ongeveer 6 uur. Dit is vooral in vergelijking met bijvoorbeeld het Carïbisch gebied een stuk korter. 

Boa Vista behoort tot de grotere eilanden van Kaapverdië, en staat onder meer bekend om de prachtige duinen en vele verlaten stranden. Sal is een stuk kleiner, maar heeft met het strand van Santa Maria een strand dat in het verleden door verschillende websites werd uitgeroepen tot één van de 25 mooiste stranden van de wereld. 

Samen zijn het de meeste bezochte eilanden van het land. Er is veel geïnvesteerd om hier prachtige hotels en resorts neer te zetten, die je in de meeste gevallen op en langs de mooiste stranden treft. Wat de kwaliteit van deze accomodaties betreft, en die van de stranden, zit er vrijwel geen verschil tussen de twee. 

Één verschil is dat je vanaf het eiland Sal een betere verbinding hebt met andere eilanden. Zo heb je vluchten naar hoofstad Praia en Mindelo, de op één na grootste stad van het land. Wil je deze steden bezoeken vanaf Boa Vista, dan zal je mogelijk alsnog via Sal moeten vliegen. 

Wel zijn beide eilanden te bereiken via directe vluchten vanuit Europa. Zowel Sal als Boa Vista beschikken over een internationaal vliegveld. Onder meer de vluchten van TUI uit Amsterdam vliegen op Amilcar Cabral (Sal) en Aristides Pereira (Boa Vista). 

Een ander verschil is zoals eerder aangegeven de grootte van de twee eilanden. Wie van plan is met de huurauto het eiland verkennen, heeft meer te zien op het eiland Boa Vista. Het veel kleinere Sal kun je namelijk op één dag op je gemak zien met een auto. Veel bezoekers kiezen er daarom voor om dit te doen met een eiland tour, samen met lokale gidsen. 

Kaapverdië is als bestemming juist heel interessant vanwege het feit dat de diverse eilanden zo van elkaar verschillen. Santo Antão is qua eigenschappen niet te vergelijken met Sal. Het hele kleine Brava is totaal anders dan Boa Vista. De vergelijking tussen Sal en Boa Vista is echter wel een logsiche. 

De twee zijn buren en hebben veel gemeen. De drie belangrijkste redenen om deze eilanden te bezoeken zijn zon, zee en strand. Voor een (korte) vakantie is het niet de moeite waard om veel tijd te steken in het maken van een keuze. Dit is wel het geval indien je voor een andere keuze staat, en bijvoorbeeld meerdere eilanden wilt bezoeken.