Return to site

Minimumloon in Kaapverdië omhoog

· Nieuws

Verhoging minimumloon

De Kaapverdiaanse regering heeft het minimumloon in het land officieel verhoogt naar CVE 13.000 (€ 120). Afgelopen maandag, 19 maart jl., communiceerde de overheid in Kaapverdië dat het minimumloon met terugwerkende kracht ingaat per 1 januari 2018.

De verhoging van het minimumloon in de private sector is onderdeel van een aantal afspraken die de regering heeft gemaakt die 'consertação social' (sociale overeenkomst) worden genoemd. In een eerder stadium werd het minimumloon in de publieke sector al verhoogd.

In een bericht van een aantal maanden geleden maakten wij al melding van het voornemen van de Kaapverdiaanse regering om het minimum loon in Kaapverdië tot 2021 te verhogen naar CVE 15.000 (€ 137).

Bing.com fan van Kaapverdië

In het bericht van 28 januari jl. schreef Kaap-verdie.nl over de ongekende populariteit van Kaapverdië als vakantiebestemming. Het was rond dezelfde periode dat Bing.com koos voor deze schitterende foto van het betoverende Fontainhas (op het eiland Santo Antão) als één van de foto's op de Homepage.

Het betoverende Fontainhas op het eiland Santo Antão - Kaapverdië

Photo: Bing.com

Wereldwaterdag

Adeco, de organisatie die in Kaapverdië opkomt voor de rechten van de consument, heeft op haar website een zeer interessant verslag uitgebracht dat o.a. aandacht heeft voor de hoge waterprijzen.

Op 'wereldwaterdag' spreekt Adeco zich via het verslag met name fel uit tegen het feit dat mensen die water halen bij 'fonteinen', dit moeten doen tegen een hogere prijs (bijna €0.30 voor 20 liter) dan mensen die thuis stromend water hebben.

Daarnaast is de organisatie ook tegen het feit dat er in diverse gemeenten winst wordt gemaakt met het leveren van water, vaak "van twijfelachtige kwaliteit", aldus Adeco.

Lees hier meer: www.adeco.cv