Return to site

Support the Locals:

Maak kennis met B&B eigenaar Katy Morais

· Reizen

Katy Morais is een 29-jarige onderneemster, geboren en getogen in Mindelo, São Vicente. Sinds 6 maanden runt zij haar eigen Bed & Breakfast in de stad. Zij is een uitzondering, maar hoopt vooral anderen te inspireren en te doen geloven dat alles mogelijk is...

"Ik ben altijd zeer zelfstandig geweest. Als jong meisje ging ik al op mezelf wonen, en om m'n opleiding te kunnen betalen ging ik part-time werken."

"Vanaf m'n eerste baantje wist ik dat ik op een dag zelf wou gaan ondernemen. En dus heb ik keihard gewerkt om die droom uit te laten komen. Bij mijn laatste werkgever, Restaurant Cocktail in het centrum van Mindelo, kreeg ik veel kansen om te leren."

"Het restaurant kreeg vaak groepen toeristen die er kwamen eten, en zo kwam ik steeds vaker in contact met mensen die ons land kwamen bezoeken. Dit beviel zo goed dat ik begon te denken aan een eigen Bed & Breakfast, mede omdat ik zag dat de stad Mindelo meer aanbod goed zou kunnen gebruiken."

broken image

"Bij het bezoeken van locaties voor Vannilla werd ik op slag verliefd op het uitzicht van het gebouw. Een groot deel van de stad en de baai van Mindelo is te zien vanaf 'Cruz'. Ik besloot er helemaal voor te gaan, al wist ik hoe lastig het zou gaan worden."

"Ik heb behoorlijk moeten vechten tegen verschillende bureaucratische zaken, en vaak voelde alsof het gewoon niet voor mij was weggelegd. Maar toch bleef ik erin geloven en rond september 2017 kon ik eindelijk open. Alles ging stap voor stap, en ik besloot om het rustig op te bouwen. Zo heb ik beetje bij beetje de schulden kunnen aflossen."

"Inmiddels draait het hier erg goed, en heeft Vannilla al meer dan 60 recencies via Booking en een 9.2 (!). Ik ben ontzettend dankbaar, en ik weet dat dit voor de meeste jongeren uit Mindelo helaas erg moeilijk is om voor elkaar te krijgen."

"Ik wil zoveel mogelijk terug doen voor andere mensen van mijn leeftijd, jongeren een kans bieden om aan de slag te gaan en een eerlijk salaris bieden. Ik droom ervan om o.a. met Vannilla echt een sociale onderneming neer te zetten, waar zoveel mogelijk jongeren van São Vicente zich verder kunnen ontwikkelen."

*Graag aangeven om welke data het gaat, en met hoeveel personen je verblijft.

Katy met haar gasten uit Nederland / 2 type kamers van de B&B