Return to site

Bizarre gebeurtenissen op school in Mindelo

Alécia Morais: Victoria's Secret Model uit Santo Antão

· Nieuws

Mindelo, São Vicente

In de afgelopen week kwamen er zeer verontrustende berichten naar buiten vanuit Mindelo. Op de middelbare school Jorge Barbosa zouden volgens de eerste berichten verschillende leerlingen zijn flauwgevallen.

Het is niet voor het eerst dat zich dit voordoet op de eilanden. Recent gebeurde hetzelfde op een school op het eiland Brava. Onder meer op Facebook werd zeer veel gespeculeerd over de oorzaak van de gebeurtenissen.

Één van de mogelijke oorzaken die werden genoemd is een 'spel' genaamd Charlie Charlie, waarbij geesten worden opgeroepen. Één leerling zou volgens Noticias do Norte, een andere leerling hebben aangevallen, na het spel te hebben gespeeld.

Een ander verhaal wat door Noticias do Norte naar buiten werd gebracht is dat een leerling zou hebben geprobeerd om vanaf de tweede verdieping naar beneden te springen, eveneens na een 'spelletje' Charlie Charlie.

De situatie liep op een gegeven moment zo uit de hand dat de directie besloot alle lessen op te schorten. Een crisisteam werd opgericht, en daarnaast werden de betrokken leerlingen bijgestaan met psychische hulp.

Naar aanleiding van het hele gebeuren heeft de directie o.a. besloten dat leerlingen voortaan in de pauzes niet meer naar buiten mogen.

Alécia Morais: Victoria's Secret Model uit Santo Antão

Alécia Morais, een 20-jarige model afkomstig van het eiland Santo Antão, heeft op 20 november jl. haar debuut gemaakt voor Victoria's Secret. Dit gebeurde in het Chinese Shanghai. Hiermee is zij het eerste Kaapverdiaanse model dat ooit heeft mogen deelnemen aan de wereldberoemde Fashion Show.

Alécia Morais heeft inmiddels al mogen werken voor Chanel, Louis Vitton en Dior. Daarnaast stond ze al in de Vogue. Ze brak door als model na het winnen van Elite Model Look in Kaapverdië.

Ook de modellen Maria Borges en Amilna Estevão, beide afkomstig uit Angola, deden mee aan de show. Deze zal op 28 november worden uitgezonden.